Målvaktscampen

stefanliv2

 

Målvakten är en viktig spelare i ishockey i allmänhet och i HV71 i synnerhet. HV71 har under historien haft en rad av målvakter som spelat en avgörande roll för laget i viktiga situationer. De har också varit fantastiska människor och karaktärer. Den person och målvakt man tänker på mest i dessa sammanhang är nummer 1, Stefan Liv. Stefan med sitt fantastiska sätt på och utanför planen, med en fantastisk vinnarskalle som förgyllde HV71 under många år. Den känslan, den attityden vill vi försöka ge tillbaka på denna camp. Tack vare Stefan Livs minnesfond kan vi erbjuda denna målvaktscamp.

 

Stefan Livs minnesfond sponsrar med 15000 till TV-puckens bästa målvakt. Minnesfonden har gjort det möjligt att satsa än mer på våra målvakter i HV71. Tack vare Stefan Livs minnesfond har vi kunnat utöka HV71 sommarhockeyskola med en isyta. Detta innebär att vi kan lägga in specifika målvaktspass för målvakterna på sommarhockeyskolan.

 

 

Ansvariga målvaktstränare för HV71 Sommarhockeycamp 2017

 

Gabriel Remelin 

Målvaktstränare Västerviks IK och Smålands TV-Puck

 

Mattias Erliden 

Målvaktstränare HV71 Ungdom

 

Patrik Svensson

Målvaktstränare HV71 Ungdom. Steg 3 utbildad.

 

Adam Schoultz

Idag aktiv målvakt i Grästorps IK (Div 1). Tidigare förflutet i HV71s ungdom och juniorverksamhet. Dubbel SM-Guld medaljör på J20 SuperElit nivå i HV71.

 

Henrik Särenborg

Koordinator & Videoansvarig (NY)

 

 

Organisering
Till sin hjälp har våra målvaktscoacher HV71:s elitjuniormålvakter vilket innebär 2-3 instruktörer på is under varje målvaktspass.

 

Innehåll

 

Isträningar
Under veckan kommer vi beröra flera av målvaktsspelets grunder såsom skridskoåkning, olika arbetsställningar stående, nere på isen och mot stolparna, positionsspel och spel med klubban.

 

Teori
Under teoripassen kommer vi bland annat att titta närmare på det videomaterial som filmas på isen och vi får möjlighet att gå lite mer på djupet i detaljer tillsammans i gruppen.

 

Schema målvakter
Samling 11.00 söndag.

 

GILLA OSS PÅ FACEBOOK